top of page

De Melk

We melken onze geiten 2 x per dag. Dat gebeurt in de melkstal, aan beide zijden van de melkstal kunnen 35 geiten staan.  Vanuit de melkstal gaat de melk naar de melkkoeltank. De melk wordt hier gekoeld en opgeslagen. Twee keer per week wordt de melk opgehaald.

De chauffeur van de melkwagen brengt de melk naar de fabriek. Voordat hij gaat rijden neemt hij eerst een paar monsters om het vet- en eiwitgehalte en de kwaliteit te bepalen. De kwaliteit, de gehaltes en de hoeveelheid bepalen tezamen de prijs die we voor onze melk krijgen.

Onze geiten lopen in een potstal. Een potstal is een stal waar op de vloer een laag stro ligt. In principe lopen de geiten altijd in een grote groep. Alleen voor de geiten die gedekt gaan worden en die lammeren krijgen maken we aparte groepen. Zomers, als het mooi weer is, loopt een gedeelte van de geiten buiten.

Voer & Levering 

Naast kuil en hooi, krijgen de geiten meerdere keren per dag een portie krachtvoer. Dat gaat via een automatisch systeem. Iedere geit krijgt zo de passende hoeveelheid brokjes bij de hoeveelheid melk en lactatiestadium. De geiten worden ingestrooid met een automatisch strooisysteem.

Wij leveren onze geitenmelk aan Hyproca goatmilk. Zij maken babyvoeding op basis van geitenmelk en verkopen dit onder de merknaam Kabrita. Kabrita is verkrijgbaar in steeds meer landen over de hele wereld. Voor verdere info kun je kijken op de website hollandgoatmilk.nl en kabrita.nl.

Onze%20Boerderij_edited.jpg
bottom of page