top of page

Sven

Sven is de stamvader van een groot aantal nakomelingen op ons bedrijf. Hij was ook onze eerste bok op nummer 1 van de fokwaarden lijsten van Elda. Hij is gekeurd met 90 voor type en ontwikkeling.

Hij kreeg 78 voor zijn beenwerk. En dat is gelijk de reden dat hij gebleven is. Hij was bestemd voor de verkoop. Maar omdat zijn re voorpoot gebroken is geweest en niet helemaal goed geheeld, hebben we hem zelf gehouden. In eerste instantie is hij weinig gebruikt. Pas toen de eerste dochters aan de melk kwamen en ruim bovengemiddeld presteerden zijn we hem meer gaan inzetten.

Sven.jpg

Foto Sven; geb; 20-04-2011 (v. GB Daniel X GB Jur)

De Ilse familie

Klik op de foto's voor meer specifieke informatie

De Ilse familie is een invloedrijke familie in onze geitenstapel. GB Ilse 2 bijvoorbeeld, een mooie en sterke geit met een best uier. Zowel Ilse, Ilse haar volle zus en haar moeder hebben een levensproductie van meer dan 10.000kg melk gehaald.

 

Uit deze familie hebben wij op ons bedrijf diverse bokken ingezet. Uit Ilse 1 GB Ingbert (v. GB Lars X AH Casper) en uit Ilse 2 (v. AH Casper) de halfbroers GB Isaak (v. GB Jan), GB Inne (v. Monadenium) en GB Immo. GB Immo, heeft als vader GB Sven, die nog steeds hoog staat in top 100 bokkenlijst van Elda.

Jacoba 5

Op deze foto staat een van onze meest bijzondere geiten, Jacoba 5 (v. miniko Boet), in haar jonge jaren. Ze is geboren op 28-01-2010, ze is er nog steeds, inmiddels meer dan tien jaar oud.  Ze geeft  nagenoeg geen melk meer, maar ze loopt nog steeds in de koppel.

 

Jacoba 5 is een dochter van 1006 de stammoeder van onze Jacoba’s.  In de loop der Jaren vielen de Jacoba’s steeds weer op. Kenmerkend voor deze familie is melkgift en consistentie, nagenoeg alle afstammelingen van onze eerste geit die we Jacoba “gedoopt” hebben, geven gemakkelijk en veel melk.

Klik op de foto's voor meer specifieke informatie

Klik op de foto's voor meer specifieke informatie

Elske

De Elske familie kenmerkt zich door hoge producties en beste gehaltes. Een Sven zoon uit deze familie, GB Edon staat ter dekking bij de GKN.

Voor actuele informatie omtrent onze dieren verwijzen wij u naar onze facebookpagina, daar posten we regelmatig nieuws over onze geiten. We hebben regelmatig bokjes in de verkoop. Heeft u vragen of belangstelling?

 

Neem dan contact met ons op.

Fokkerij is erg belangrijk voor ons omdat we daarmee onze dieren en het bedrijfsresultaat kunnen verbeteren. Toen wij in 2007 ons bedrijf startten. waren er weinig betrouwbare gegevens van de dieren bekend. Op basis van melk controle en het bijhouden van afstammingsgegevens, begon een zoektocht naar de meest melk-rijke en duurzame geiten.

Wij willen graag geiten met een goede uier en sterke benen, die jarenlang, zonder dat ze hoeven af te lammeren, melk kunnen geven. Een goede gezondheid en sterke lichaamsbouw zijn daarom belangrijk. 

 

We hebben drie lammerperiodes waarin er 225 tot 300 geitjes geboren worden. Bij groepjes van 25 a 30 lammeren komt 1 bok. Er worden ongeveer 50 tot 100 geiten geïnsemineerd. De rest dekken we uit de hand. Als een geit die we willen aan-dekken rits is, bespreken we welke bok erbij moet. We willen het beeld compleet maken, we kijken naar wat de geit mist en zoeken dat in de bok.

Foto Boven; GB Jeen (v. GB Sven) & GB Imo (v. GB Sven)

138 van onze dieren zitten boven de 10.000KG qua melk productie.

13 van onze dieren
hebben al meer dan 1000KG
vet & eiwit geproduceerd

Van de 138 geiten die in de loop de jaren 10.000 kg melk hebben geproduceerd, zijn er nog 21 op ons bedrijf aanwezig.

Drie van die nog aanwezige 21 melkgeiten, produceerden de 10.000kg melk in 1 lactatie.

bottom of page